Jezik:

Dobrovoljno vatrogasno društvo Karolj Maronka

Adresa: Glavna 63.
Tel: 024/730-222
Za najmlađe rad treba učiniti atraktivnim, zato se trude da redovno učestvuju na opštinskim i regionalnim takmičenjima da bi kasnije mogli da dokažu svoju brzinu, vrednost i sposobnost i na republičkom takmičenju. 2002. godine u Lapovu, na poslednjem republičkom takmičenju dečaci uzrasta 6-12 godina osvojili su 2. mesto.
Svoj rad ne sprovode u izolaciji, cilj im je da neguju odnose sa društvima iz okruženja, ali kao civilna organizacija negovanje odnosa nije bitna samo sa drugim vatrogasnim društvima već i sa drugim civilnim organizacijama. 2004. godine potpisali su sporazum o saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Sveti Florian iz Pustamergeša i od tada svake godine unapređuju saradnju.
Društvo je proteklih godina puno postiglo u izgradnji Vatrogasnog doma. Sagrađena je garaža, toranj, uređena je okoliš i krenulo se sa popravkom vatrogasnih aparata.
Sa profesionalnom vatrogasom jedinicom imaju idealan odnos, tako da su i narednik pa i profesionalni vatrogasci svi bez izuzetka članovi DVD-a.