Језик:

КУД "Петефи Шандор"

Адреса: Линка Б. Габриела, председник
Главна 49.
Тел: 024/731-297
Факс: 024/731-338
Email: linkagabi@gmail.com
Културно-уметничко друштво « Петефи Шандор » је са радом започео пре 50 година. Од самог почетка је радила драмска секција, хор, оркестар и књижевна секција. Данас ради књижевна секција, певачка група, певачки дует и три плесна ансамбла.
Руководство чине председник и руководиоци појединих секција.
Циљ КУД-а је неговање и ширење мађарске културе и народних обичаја.
Најстарији плесни ансамбл носи назив «Rizgetős», он је 2005. године прославио 10 година постојања. Сваке године учествује на манифестацији «Gyöngyösbokréta» која је у ствари војвођански фестивал народних игара. Овај ансамбл сврставају међу десет најбољих мађарских ансамбла народних игара. Имају бројне наступе у земљи и иностранству. 2005 године су први пут учествовали на манифестацији под називом «Néptáncosok Országos Bemutató Színpada” у Новом Саду, коју је организовао Савез Народних Игара Martin György из Будимпеште. Чланови су средњошколци, студенти и млади радници.
Поред ансамбла одраслих делују и две дечје групе под називом „Garagulya” и”Krajcárka”.
Дечја група „Garagulya”оформљена је пре три године, њени чланови су деца од 1 – 4 разреда. Ова група је 2005. године по први пут учествовала на такмичењу дечјих народних игара под називом „Кőкетáнц” где су у својој узрасној групи заузели треће место. Исте године су на фестивалу «Интеретно» освојили сребрну плакету.
Плесна група «Krajcárka» оформљена је пре 4 године, у овој групи плешу, већим делом, деца од 5 – 8 разреда. 2005. године на такмичењу «Кőketánc» у својој старосној групи заузели су друго место, 2004. и 2003. године заузели су треће место, 2007 године прво, а на фестивалу «Интеретно» наградили су их златном плакетом.
Певачка група и певачки дует друштва, под називом «Szajkó», са радом је почео пре пет година. 2005. године по други пут су узели учешће на такмичењу народне музике у Новом Саду, под називом «Szólj síp, szólj». Освојили су прво место у својој категорији.
Секција Марципан је кружок пријатеља деце који негује дечје игре, народне обичаје па чак и учествује у осмишљавању дечјих игара.
Оркестар Домбош ради већ пет година и њихов репертоар се углавном састоји од озбиљне музике.
Секције КУД-а сваке године својим приредбама обележавају дан села, Божић, 15. март и друге значајне догађаје.
Своје пробе секције одржавају у локалном дому културе.